Aknapesu ABC

Aknapesu ABC - korraster

Talv on möödas, päike hakkab järjest rohkem paistma ja see tähendab, et on aeg aknad läikima lüüa! Akende pesemine võib tunduda tüütu ja aeganõudev, kuid õige lähenemisviisiga muutub see lihtsaks ja efektiivseks. Siin on mõned näpunäited, kuidas saavutada akendel särav tulemus.

Alustuseks planeeri akende pesu kaks korda aastas, nii sügisel kui ka kevadel – nii ei jõua akende välispindadele suurt mustust koguneda ning pesemine on lihtsam. Kui elad suure maantee või põllu ääres, võib juhtuda, et pead akende pesu ette võtma ka tihedamini.

Kindlasti jälgi ka ilmateadet, sest aknaid on efektiivsem pesta pilvise ilmaga – päikesepaistelise ilmaga pestes kuivab aken liiga kiiresti ja puhastusaine jäägid võivad kuivada akna külge, mille tulemusena ei saavuta sa soovitud tulemust  ning tihti tuleb aknad uuesti üle pesta.

Akende pesemiseks läheb tarvis kvaliteetseid ja spetsiaalselt akna pesuks mõeldud tarvikuid. Ajaleht jäta pigem lugemiseks, sest trükivärv võib teha sinu aknad tuhmiks. Majapidamispaberit akende pesuks kasutades toodad saaga liigselt prügi! Pigem vali sellised lapid, mida saab pesumasinas puhtaks pesta ja järgmisel korral uuesti kasutada.

Kui Sul on kodus kõrgemad aknad, aitab tööd hõlbustada reguleeritava varre kasutamine.

  • Komplekteeri enne pesemise alustamist kõik asjad valmis, et ei tuleks edasi-tagasi asjade järgi joosta.
  • Alusta pesemist väljastpoolt sissepoole, nii saad pärast tulemust seestpoolt vaadates hinnata ning vajadusel mõnda kohta korrigeerida. Kindlaid ühesuguseid liigutusi pole vaja pesemisel teha, oluline on, et peseksid ära kogu pinna.
  • Kuivatamine määrab ära aknapesu kvaliteedi! Kuivataja kumm olgu kummine ja pehme, siis jääb tulemus triipudeta!
  • Lõpetuseks vaata üle ja pese puhtaks ka aknatihendid ning vajadusel ka kärbsevõrk.
Shopping Cart
Scroll to Top