Minust

Kes ma olen ja kuidas ma korrastamiseni jõudsin?

Hei, minu nimi on Kristi

Olen abikaasa, ema, tütar,  sõber, KonMari  korrastusmeetodi konsultant, puhastusteenindaja- juhendaja  ja kirglik koristusentusiast. 

Olen alati korda armastanud. Juba lapsepõlves meeldis mulle  koristada ning minu kapid olida alati korras. Mäletan hästi ema sõnu: “Kõik asjad tuleb pärast kasutamist oma kohale tagasi panna.”

Samuti meeldis mulle  ka õmmelda. Unistasin kooliajal moedisaineriks saamisest. Kuna joonistamine ei olnud minu tugevaim külg, ei saanud ma sisse kunstikooli tekstiili erialale ja otsustasin hoopis  rätsepaks õppima minna. Kuna õmblemine mulle meeldis, siis paari aasta jooksul sain kätte nii rätsepa, õmbleja kui ka meesterätsepa kutsetunnistuse ning veidi ka töötasin sel ala.

Kuni sain pärjatud maailma tähtsaima tiitliga ehk sain esmakordselt emaks. Ning minu ellu mahtus vaid  uue rolliga kohanemine ja lapsega tutvumine. Enne teise lapse sündi sain ma aga vastata elu kõige tähtsamale küsimusele jaatavalt ning  abielluda oma parima sõbra ja kaaslasega. 

Pärast seda kui lapsed olid juba veidi suuremad  ja mõtted uitasid taaskord  töö ja tulevikuradadel,  sattusin ma täiesti juhuslikult lugema KonMari korrastusmeetodist.  Selleks hetkeks oli selge, et ma õmblemisega enam tegelda ei soovinud ( kui  siis vaid  enda tarbeks). 

KonMari meetod tuli minu juurde nagu ilmutus ja pani mind elu uues valguses nägema. See pani minu uuesti raamatuid lugema, õppima ja suurelt unistama. KonMari meetod pole üksnes asjade kordaseadmine, see on elustiil.  Seda kogedes oli mul vastupandamatu soov ka sellega ise tegelema hakata. 

Niisiis uurisingi erinevatest kanalitest selle meetodi kohta infot  ning juba õige pea leidsin end registreerimast konsultandi kursustele. 

Läbisin pika tee. Tehes esmalt oma kodus täieliku korrastuse,  läbides kolmepäevase kursuse, mitmenädalase praktika, eksami ja kõige lõpuks veel ka intervjuu. Ning sain 2022 aasta veebruaris  KonMari  korrastusmeetodi sertifitseeritud konsultandiks, mis tähendab seda,  et võin ka kõigile teistele seda meetodi õpetada. 

Kuna korrastamine ja koristamine on omavahel tihedas seoses, täiendasin oma teadmisi paralleelselt ka koristusvaldkonnas ja oman ka puhastusteenindaja-juhendaja kutsetunnistust. 

Tänasel päeval olengi suurema osa oma ajast pühendanud korrastamise ja koristamise õpetamisele läbi erinevate koolituste ja kursuste, Ikka selleks, et  kõik saaksid elada sellist elu, millest nad alati unistanud on. Et kodu oleks mõnus paik, kus olla, seal poleks  segadust, sassis tube ja vedelevaid asju.  Vaid, et igal asjal oleks kindel koht, hoiustamissüsteemid oleksid efektiivsed ja toimivad. 

Selleks, et saaksime tegeleda asjadega, mis meid tõeliselt rõõmsaks teevad!

Shopping Cart
Scroll to Top